El GOB demana la paralització de les obres del nou passeig Marítim de la cala de Portals Nous

L'entitat ecologista assegura que aquesta construcció "no està permesa", segons la Llei de Costes

El grup ecologista  GOB  ha demanat la paralització de les obres que s'han reprès per construir un nou passeig Marítim a la cala de  Portals   Nous, ja que considera  que incompleixen la llei.  L'entitat ecologista assegura en una nota de premsa que aquesta construcció "no està permesa", segons la Llei de Costes.

"Aquesta obra no disposa de la concessió administrativa per part del Domini Públic Marítim i Terrestre ( DPMT)", expliquen, per la qual cosa ja han  presentat diverses denúncies davant la Demarcació de Costes per presumptes obres il·legals a la zona, "principalment en l'execució d'un passeig marítim en domini públic maritimoterrestre, aparentment promogut per l'Ajuntament de Calvià".

Al maig passat les obres es van paralitzar, però ara l'entitat ha constatat "per sorpresa" que "s'han reprès sense que ens consti que existeixi cap llicència". El  GOB  demana la paralització de l'activitat, que es retiri l'ocupació il·legal i la restitució dels terrenys a la seva situació anterior.

"En els escrits presentats amb anterioritat sol·licitàvem que se’ns lliuràs una còpia de la concessió atorgada per poder ocupar el DPMT i poder realitzar-hi les obres. Fins avui no hem rebut resposta a aquesta sol·licitud i hem de suposar que encara no es disposa de la preceptiva concessió administrativa. És més, encara no consta que hagi sortit a informació pública el projecte de les obres", s'explica a la nota.

EDICIÓ PAPER 24/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF