El GOB critica que el Pla Hidrològic que prepara Medi Ambient gira l'esquena a l’Albufera de Mallorca

Segons l'agrupació ecologista, "es perdrà l'oportunitat de millorar la qualitat de l'aigua del Parc Natural"

El grup ecologista GOB ha criticat en un comiunicat el Pla Hidrològic que prepara el Govern perquè no fixa objectius ni terminis per millorar l'aigua que nodreix l'Albufera de Mallorca i ha anunciat que informarà el secretariat de la convenció internacional Ramsar d'aquesta insuficiència de mesures.

El GOB afirma en un comunicat que la revisió del Pla Hidrològic per part de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca "dona l'esquena" al Parc Natural de l'Albufera de Mallorca i perd "l'oportunitat de fixar objectius compromesos per millorar-ne la qualitat de l'aigua".

Segons l'entitat, l'Albufera s'està salinitzant, com demostra el canvi en la vegetació, i arrossega des de fa anys un dèficit d'aigua dolça.

Demà, dimecres, acaba el termini de consulta pública de la revisió anticipada del Pla Hidrològic de la Demarcació Hidrogràfica de les Illes Balears (PHB), que revisa l'estat de les masses d'aigua subterrània i fixa terminis de millora per a les que es troben en mal estat, en els quals s'han d'assolir els nivells de qualitat establerts per la Directiva Marc de l'Aigua (DMA).

La proposta del PHB estableix com a excepció que a Mallorca hi ha quatre masses d'aigua subterrània per a les quals, a causa de la forta pressió dels usos que pateixen, es considera que és inviable o tindria un cost desproporcionat assolir els llindars de qualitat establerts per la directiva.

Aquestes masses d'aigua "exempcionables" són les de sa Pobla, Sant Jordi, Santanyí i el pla de Campos.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF