El GOB demana a Ensenyat que paralitzi el projecte de rotonda

Segons el GOB, el Consell de Mallorca té en exposició pública "un projecte de rotondes i variants de municipis que responen al mateix model aprovat el 1998 

El GOB ha demanat aquest dijous al president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, que paralitzi els projectes de rondes fins a l'aprovació del pla de mobilitat del Govern.

"El president Ensenyat ha de rectificar l'execució de més carreteres del vell model, si vol ser coherent amb el discurs de les sigles del partit que lidera", ha apuntat el grup ecologista en un comunicat.

Segons el GOB, el Consell de Mallorca té en exposició pública "un projecte de rotondes i variants de municipis que responen al mateix model, obsolet i caduc del model de carreteres aprovat el 1998 per PP-UM i que no s'han atrevit a qüestionar".

El GOB considera que el projecte aposta per noves carreteres de gran grandària en sòl rústic, allunyades del nucli urbà, que responen a un model obsolet (PP-UM 1998) que condiciona les millores de mobilitat.

El grup ecologista ha afegit que "abordar la mobilitat creant només noves infraestructures per al transport per carretera, tot incentivant, així, més tràfic de cotxes, més consum i fragmentació del territori i més pèrdua de sòl".

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF