La fundació Aspace inaugura la residència Ses Ones

El recinte té 14 habitacions, una zona comuna, una porxada i una zona àmplia amb jardí

La fundació Aspace Illes Balears ha inaugurat aquest dimecres la nova residència Ses Ones, a Marratxí, tot i que encara està a l'espera de rebre les autoritzacions per obrir-ne les portes oficialment. Aquest nou edifici té 18 places repartides en dos mòduls diferenciats, situats al mateix recinte, que inclouran 14 habitacions, una zona comuna, una porxada i una zona àmplia amb jardí.

A l'acte d'inauguració hi han assistit el director general de Dependència, Gregorio Molina, així com amb el president de l' IMAS , Javier de Juan; el primer tinent de batle de Marratxí, Joan Francesc Canyelles; la regidora de  Serveis   Socials  de Marratxí, Aina Amengual, i el president de  Fundació   Aspace , José Antonio  Rodado .

Durant la presentació, el director general de Dependència ha reconegut que és necessari "garantir la continuïtat de l'atenció" a les persones amb discapacitat i normalitzar-la per aconseguir espais "dignes i correctes".

Així mateix, el president de l'IMAS, Javier de Juan, ha aprofitat la seva intervenció per donar l'enhorabona a Aspace per la labor realitzada i ha destacat la importància d'"escoltar la gent". Per part seva, Canyelles considera que la nova residència suposa un espai d'"inclusió i adaptació" i ha afegit que "no podríem entendre la societat sense una entitat com Aspace".

Des de fundació Aspace, José Antonio Rodado, ha destacat la participació del grup d'autogestors en la presa de decisions per a l'equipament i la decoració de la nova residència. Aquest grup està format per diferents persones usuàries d'Aspace i suposa la construcció d'una "veritable llar" per a totes elles. Rodado ha destacat la labor d'Aspace, que posa "sempre a la persona en el centre", seguint aquest el seu compromís "social i ètic".

La fundació Aspace espera que a curt termini la residència Ses Ones pugui estar activa i donar resposta a les necessitats plantejades.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF