Publicitat
Publicitat

El president de Freixenet demana a Mas les "condicions polítiques" idònies per a la internacionalització

Josep Lluís Bonet i el president de la Generalitat participen en una trobada empresarial del Foro de Marcas Renombradas Españolas a Barcelona

El president de Freixenet, Josep Lluís Bonet, ha instat aquest dijous a la Generalitat i al govern espanyol a generar "les condicions polítiques i econòmiques" que afavoreixin la internacionalització de les empreses. Ha defensat que vendre a l'exterior ha demostrat ser el gran encert de les empreses catalanes i de la resta de l'Estat.

Bonet, que també es president del Foro de Marcas Renombradas Españolas, ha coincidit amb el president del Govern, Artur Mas i amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en una trobada d'aquest organisme que ha reunit més de mig miler d'empresaris a Barcelona. Ha demanat a les administracions públiques que cooperin amb les empreses en l'estratègia de situar les empreses locals al món.

"Un país és en gran mesures el que són les seves marques i Espanya s'ha de valer de la imatge de prestigi de les seves marques, moltes líders internacionals que poden tenir un efecte arrossegador", ha reflexionat el president del Foro durant la clausura que ha anat a càrrec del president del govern espanyol. Rajoy i Mas, tot i intervenir a la trobada, no s'han trobat en cap moment.

L'empresari ha subratllat que la competitivitat empresarial està estretament lligada a que puguin expandir-se a l'exterior. "Fa 15 anys ja vam detectar que ser competitius requeria empreses i marques reconegudes al món", ha dit en referència a l'aniversari d'aquest Foro de Marcas creat a Barcelona l'any 1999, però d'abast estatal.

El model de col·laboració público-privat, ha dit, ha de continuar i ser "la norma i no l'excepció". "No es tracta només d'incrementar la base exportadora, sinó d'exportar millor, de treballar en el prestigi i en el renom de les marques", ha insistit.

2018 anàlisi