Francina Armengol assegura que Eivissa "encara té una incidència acumulada alta" de covid-19

La presidenta del Govern balear ha confirmat que les restriccions a Sant Antoni de Portmany acabaran aquest divendres a les 22 h 

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha assegurat aquest divendres que Eivissa "encara té una incidència acumulada alta" de covid-19 i que s'ha de continuar treballant per poder mitigar la segona onada a l'illa. Armengol, que s'ha reunit aquest divendres amb el president del Consell, Vicent Marí Torres, i el batle de Sant Antoni de Portmany, Marcos Serra, ha explicat que en el darrer mes la taxa de positivitat a les Balears ha baixat un 70%, mentre que a Eivissa només ho ha fet un 30%.

Armengol també ha confirmat que les restriccions de mobilitat que estaven establertes a Sant Antoni de Portmany deixaran d'aplicar-se a partir d'aquest dissabte a les 22 h, després que la incidència hagi passat de 296 casos per cada 100.000 habitants a 167,26 en un mes.

La presidenta ha admès que quan es prenen les mesures per lluitar contra el virus, aquestes tenen un cost social i econòmic, però assegura que "són encertades i que donen fruit". "No ens hem de relaxar", ha remarcat. Armengol també ha recordat que es farà un cribratge poblacional a la ciutat d'Eivissa. 

Segons ha informat l'agència Efe, a les Pitiüses hi ha 744 casos actius de covid-19, deu menys que ahir. En total han detectat 22 contagis nous i 32 altes, una d'elles d'un pacient hospitalitzat. A l'Hospital Can Misses hi ha 38 persones ingressades, una d'elles a l'UCI, i altres dos ingressats a la Policlínica Nuestra Señora del Rosario. Del total de pacients actius, 706 estan en seguiment domiciliari per part dels equips d'Atenció Primària, 689 a Eivissa i 17 a Formentera.

La compareixença de la presidenta s'ha produït dos dies després que la Conselleria de Salut informàs de les noves restriccions que s'aplicaran a partir d'aquest divendres a la ciutat d'Eivissa. Durant 15 dies, els aforaments estaran limitats a un 50% a qualsevol local o establiment comercial. Els llocs de culte i els gimnasos no podran superar el 25% de la capacitat autoritzada.

Als bars i restaurants tampoc no es podrà superar el 25% de l'aforament en espais interiors o el 50% en els espais exteriors. A més, només hi podrà haver cinc persones per taula. A les reunions socials, tant les d'àmbit privat com les de caràcter públic, igualment es limitarà l'aforament a cinc persones. Els parcs infantils continuaran tancats i queden prohibides les fires i festes populars.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF