La vaga a França obliga a cancel·lar quatre vols a Balears fins al migdia

Air France ha anul·lat el 30% dels trajectes interns i el 10% dels de mitja distància

La segona jornada de vaga nacional indefinida convocada a França en contra de la reforma de les pensions ha obligat a cancel·lar, fins a les 12 h d'aquest divendres, 21 vols a l'estat espanyol entre arribades i sortides, dels 219 programats amb els aeroports gals, quatre dels quals són a les Balears.  

Del total de vols prevists aquest divendres entre ambdós països, se n'han operat 49 fins a les 12 h, segons fonts d'Aena. Els aeroports espanyols amb major nombre de vols suprimits per les mobilitzacions al país veí han estat fins ara els de Sevilla i València, tots dos amb 6 cancel·lacions, seguits de Madrid, amb 5, i Eivissa i Palma, amb dues a cadascun.

Situació a França 

La  vaga general ha paralitzat mig França en contra de la reforma de pensions que planteja Emmanuel Macron i s'ha notat, i molt, a la capital francesa. Treballadors del transport públic, professors, personal sanitari, advocats, estudiants i armilles grogues han unit forces per pressionar perquè el govern francès renunciï al seu pla. 

Aquest divendres s’han tornat a anul·lar el 90% dels trens d’alta velocitat i el 70% dels trens regionals. A París, 10 de les 16 línies de metro tornaran a estar tancades, i la companyia aèria Air France ha anul·lat el 30% dels vols interns i el 10% dels de mita distància. Alguns centres educatius també estaran tancats.

La vaga general a França debilita una mica més el govern de Macron

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF