Formentera demana al Govern bonificacions i ajudes per al sector turístic

Reclamen que l'Executiu arribi al 100% de la bonificació en els ERTO per a les empreses que es vegin afectades per decisions governamentals

El ple del Consell de Formentera ha aprovat aquest dimecres per unanimitat una proposta per demanar al Govern la bonificació dels ERTO i ajudes específiques per al sector turístic. La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, ha defensat aquesta proposta plenària i ha afegit que la situació de pandèmia, els rebrots i les mesures restrictives adoptades estan perjudicant "greument" el sector, més encara tenint en compte l'"estacionalitat turística".

En la proposta es demana que l'Executiu arribi al 100% de la bonificació en els ERTO per a les empreses que es vegin afectades per decisions governamentals, locals o estrangeres, que impliquin el tancament de l'establiment o la baixada inassolible d'ingressos amb motiu de cancel·lacions de les reserves o falta d'activitat.

Entre altres propostes, el ple també ha aprovat per unanimitat implementar un pla integral de gent gran "amb l'objectiu de continuar fent feina de manera conjunta amb l'Estat i el Govern contra la soledat no desitjada de les persones majors".

Per altra banda, també s'ha aprovat els festius locals per a l'any 2021, que, atenent que el 25 de juliol, dia de Sant Jaume, i el 30 de maig, dia de Sant Ferran, són diumenge, s'ha designat com a festius locals el 5 d'agost, dia de Santa Maria, i el 3 de desembre, Sant Francesc Xavier.

Les empreses turístiques es podran acollir als ERTO de rebrot

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF