Societat 13/07/2019

Un taller realitzat a Formentera analitza l'obra d'Henri Quillé

Després del Maig del 68, l'arquitecte va deixar París i es va instal·lar a l'illa, on va dissenyar habitatges autosuficients, atemporals i moderns

Ara Balears
2 min
Imatge del documental sobre Henri Quillé. Inspiració Reusing Posidonia

PalmaEl taller d'estiu 'Henri Quillé. Quan l'actitud esdevé arquitectura' analitzarà l'obra d'aquest arquitecte francès a l'illa de Formentera, on va construir una trentena d'habitatges unifamiliars, ha informat el Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears (COAIB). Just després dels esdeveniments de Maig del 68, es va traslladar a Formentera a la recerca d'una societat ideal i del mite de l'illa mediterrània, materialitzat en la construcció d'una arquitectura moderna, atemporal i autosuficient.

El taller, que es du a terme del 14 al 20 de juliol, està dirigit pels arquitectes Guillem Aloy, Toni Gelabert i Tomeu Ramis, i consistirà en un taller intensiu, un seminari i una exposició.

Els assistents al taller visitaran quinze habitatges projectats per Henri Quillé i tindran la possibilitat d'allotjar-se en tres, concretament a les conegudes com a Casa Quillé, Casa Montse i Casa Di Pixo.

L'experiència d'habitar l'arquitectura de Quillé és, de fet, una de les grans aportacions de l'activitat, que abordarà qüestions com el decreixement, la temporalitat, la modernitat i l'autosuficiència.

Complementaran la trobada una sèrie de conferències a càrrec dels també arquitectes Antoni Ramon, María Castelló i Tomeu Ramis, a més de la historiadora de l'art i actual directora del Museu d'Art Contemporani d'Eivissa, Elena Ruiz.

Els resultats del taller es traslladaran al format físic per compondre una mostra que permeti ser instal·lada de manera itinerant en diferents espais d'àmbit estatal i internacional, amb la finalitat que puguin ser sotmesos a debat.

Henri Quillé (1928-2018) va ser un arquitecte francès pioner en l'autosuficiència i les energies renovables a partir de finals dels anys 60, encara que també va ser un arquitecte modern format amb Le Corbusier a la Unité d'Habitation de Marsella i cofundador de l'Atelier 12 a París.

En l'activitat, hi col·labora el Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears (COAIB), la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, l'Institut d'Estudis Baleàrics i l'empresa Huguet.

stats