Es reforça la protecció de les víctimes de violència masclista

La Delegació del govern ha incrementat el contacte telemàtic i telefònic amb les dones per garantir-ne la protecció

La Delegació del govern espanyol ha informat que l es forces i cossos de seguretat de l'Estat, en coordinació amb les policies locals de l'Arxipèlag, han incrementat les mesures de control i protecció de les víctimes de violència masclista a Illes Balears, especialment arran del confinament domiciliari i de les restriccions establertes per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada  pel covid-19 .

Segons assenyala el comunicat, s'ha incrementat el contacte telemàtic i telefònic amb les dones per garantir-ne la protecció. I, en cas necessari, continuen acompanyant les víctimes als jutjats o pisos d'acolliment de l'Arxipèlag.

Confinades amb els seus maltractadors: les víctimes, en perill

A la nota es recorda que els serveis d'assistència integral a les víctimes de la violència masclista s'han declarat essencials i es mantenen: els dispositius d’informació 24 hores; la resposta d'emergència i acolliment a les víctimes en situació de risc; el funcionament dels centres d'emergència, acolliment, pisos tutelats, allotjaments segurs per a víctimes d'explotació sexual i tràfic, i l'assistència.

La Delegació del govern recorda que el telèfon 016 d'atenció a víctimes de violència de gènere continua funcionant amb normalitat les 24 hores, cada dia de la setmana, i s'han habilitat també línies de missatgeria instantània per a suport psicològic i jurídic en horari de 8.00 a 22.00 hores. A més, davant una situació de perill o emergència, es pot telefonar a l'112 o als telèfons de la Policia 
Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062). Si no és possible fer una telefonada, es pot utilitzar l'aplicació Alertcops, des de la qual s'enviarà un senyal d'alerta als agents amb la geolocalització de la víctima en perill.

Les autoritats recorden que si una dona està en perill i ha de sortir al carrer, no hi haurà cap mena de sanció per sortir a la via pública per demanar ajuda o dirigir-se a qualsevol dels recursos policials, judicials o d'un altre tipus.

EDICIÓ PAPER 23/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF