Foment del Turisme torna a carregar contra la posidònia de les platges, aquesta vegada a Eivissa

L'entitat turística ha criticat l'Ajuntament d'Eivissa per no retirar les restes d'aquesta planta marina 

L'entitat turística mallorquina Foment del Turisme ha criticat l'Ajuntament d'Eivissa per no retirar la posidònia de les platges del municipi, com ja va fer en una concentració simbòlica a Campos denunciant l'estat natural de la platja de la Ràpita. En un comunicat exigeixen una solució a aquesta situació perquè ofereix una imatge de "brutícia" i "abandonament" i repercuteix negativament en el turisme i l'economia.

En la nota, també critiquen que el Consistori té una "responsabilitat" amb els ciutadans i asseguren que no han rebut cap resposta per part del govern municipal. A més, proposen que si es tracta d'una manca de recursos econòmics, es "podria presentar un projecte a la comissió gestora dels fons de l'ecotaxa perquè el cost de la neteja de platges es pagui amb els doblers recaptats", diuen.

Una percepció errònia que amenaça les platges d’arena

Convé tenir en compte que, a banda d'evitar l'erosió de les platges, l'adequada gestió de les fulles de posidònia també té efectes positius en els sistemes dunars. Les experiències desenvolupades a Formentera, Menorca i el Trenc de Mallorca sobre un dels ecosistemes més valuosos de la costa ho han demostrat. La posidònia aporta matèria orgànica a les dunes, sediments que contribueixen a l'aparició de plantes de manera natural, que, al seu torn, fixen les dunes i eviten la desaparició d'aquestes zones que donen forma al litoral illenc.

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF