Foment pretén fixar tarifes màximes als vols entre les Balears i la península

L'objectiu és garantir que l’increment del descompte per a residents del 50% al 75% suposi un abaratiment del preu final

El Ministeri de Foment estudiarà la proposta del Govern balear d’establir tarifes màximes per als vols entre les illes i la península amb la finalitat de garantir que l’increment del descompte per a residents del 50% al 75% suposi un abaratiment del preu final.

D’aquesta manera, el ministre José Luis Ábalos es compromet a analitzar les possibilitats de fixar límits per als preus dels bitllets davant les queixes per l’encariment dels vols des de l’entrada en vigor del descompte, una situació que el seu departament està estudiant però que veien com “un efecte previsible”.

"Estam elaborant un informe que hem de sotmetre a la Comissió d'Assumptes Econòmics per veure quines mesures s'han d'adoptar", afirmà aquest divendres en una roda de premsa al Consolat de Mar. L a Secretaria d'Estat de Transports treballa, a més, perquè les plataformes de contractació de bitllets aeris ofereixin el preu abans d'obtenir la informació de si l'usuari és resident.

“No podem jugar amb aquestes coses”, va afegir, tot recordant que la subvenció estatal per als residents a les Balears, les Canàries, Ceuta i Melilla suposen 900 milions d’euros al Ministeri.

EDICIÓ PAPER 25/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF