El Fogaiba preveu tancar el 2018 amb 61,1 milions pagats en ajudes a agricultors

La xifra superaria la de l'any anterior i es deu a la nova Política Agrària Comuna i als fons provinents de l'impost dels turistes

El Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (Fogaiba) preveu tancar enguany amb 61,1 milions d'euros abonats a agricultors, ramaders i pescadors a través de les diferents línies d'ajuts, la qual cosa suposaria aconseguir el rècord de l'any passat. 

Agricultura atribueix el creixement de les ajudes a l'augment de la dotació amb la nova Política Agrària Comuna (PAC) d'un 12% respecte de l'anterior i als fons provinents de l'impost als turistes

El departament de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha destacat aquest dijous en un comunicat que recentment s'ha pagat la segona bestreta de la PAC de 2018, d'un milió d'euros, la qual cosa eleva a gairebé 10,7 milions l'abonat per aquest concepte des d'octubre.

En la primera quinzena de desembre es farà efectiva una nova aportació corresponent a la PAC 2018 de 10 milions d'euros, indica el Fogaiba en un comunicat.

A més, ja s'han abonat 16,4 milions del Programa de Desenvolupament Rural, 1,7 milions d'ajudes d'Organitzacions Comunes de Mercat (OCM) i 4,4 milions de subvencions autonòmiques, al costat d'aportacions de menys quantia per altres conceptes.

Així, a mitjans d'aquest mes s'aconseguiran els 55,4 milions d'euros i, si es compleixen les previsions, el 2018 es tancarà amb un total de 61,1 milions d'euros abonats.

EDICIÓ PAPER 20/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF