La V Fira del Llonguet inclourà uns 70 punts de venda i exposició al Pil·larí

15 forns oferiran els tradicionals 'llonguets', així com altres productes de pastisseria local

El batle de Palma, Antoni Noguera; la regidora de Sanitat i Consum, Antònia Martín, i la directora general de Fires i Mercats, Griselda Sesé, han presentat aquest dimecres la cinquena edició de la Fira del Llonguet al Pil·larí. Enguany, aquesta fira d'interès municipal inclourà uns 70 punts de venda i exposició, i 15 forns hi oferiran els tradicionals 'llonguets', així com altres productes de pastisseria local. 

En l'esdeveniment, que serà aquest diumenge, hi col·laboren l'Associació de Forners i Pastissers de les Balears i l'Associació Veïnal del barri. Noguera ha destacat que el Pil·larí s'ha convertit en "la capital del llonguet' i ha "donat prestigi a aquest símbol". 

També hi haurà demostracions artesanals d'elaboració de pa i altres productes no alimentaris. Es lliurarà el premi al millor llonguet, i, com a novetat, hi haurà un 'showcooking' de llonguets 'gourmet'. A més, s'habilitarà per part de l'Ajuntament una zona especial d'aparcament per als vehicles de persones amb mobilitat reduïda, ambulància i altres serveis de protecció civil, que s'ubicaran al carrer de la Muntanya.

Amb una previsió de participació d'unes 20.000 persones, es disposarà un espai públic municipal com a aparcament del públic en general, així com dos espais privats més cedits per a aquest ús: el primer, al costat de l'església parroquial, i el segon, al final del carrer de Francesca Bosch.

Es reservarà l'ocupació d'espais per al muntatge de paradetes i amb tall de trànsit a partir de les 8 h del dissabte als trams dels carrers abans indicats, i es desmuntarà entre les 20 h i les 23 h del diumenge.

Quant a l'apartat d'espectacles, hi haurà música swing i 'revival' a càrrec de diversos grups i cantautors. Per als més petits, també es farà un espectacle i podran gaudir de jocs tradicionals de fusta. Les actuacions es faran de les 18.30 h a les 00 h.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF