Son Servera treu la seva millor fragància amb la Fira de la Flor d'Ametler

Els patis de l'antic casal de Ca s'Hereu s'omple de gent que gaudeix d'una mostra amb 43 paradetes

Tot i que queden pocs ametlers al Llevant de Mallorca perquè la 'Xylella' els devora, Son Servera es nega a perdre una de les seves arrels pageses. Des de fa 10 anys ofereix una fira peculiar centrada en la flor d'ametler. I ho fa en un espai únic: les cases de possessió de Ca s'Hereu, un casal avui dedicat al turisme que encara guarda en els seus patis l'essència de la pagesia a la contrada serverina.

Durant aquest diumenge, centenars de persones, la majoria estrangers de la zona de Cala Millor, han pogut gaudir d'una fira que mostra com la flor d'ametler i l'ametla es fan presents de manera saludable. En total s'han instal·lat 43 paradetes, segons ha informat l'Ajuntament.

La flor d'ametler en la cosmètica, la gastronomia i l'art ha estat present a la majoria de mostradors que han omplert els voltants de Ca s'Hereu. La fira va néixer fa 10 anys amb unes poques paradetes, però en poc temps ha agafat color i bona olor, amb el suport de l'Ajuntament i també de l'empresa gestora de l'emblemàtic casal.

De manera selecta, alguns negocis d'art i de productes típics de la terra han donat un major volum expositor a la Fira de la Flor d'Ametler. Formatges ecològics, mels amb mil sabors o manufacturats d'olivera, pell i de garballó són complements que han fet més atractiva la mostra.

L'essència de la mostra es trobava en els mostradors de colònies, sabons, xampús i cremes protectores amb olis d'ametla, en la degustació de la llet d'ametla i infusions. Una paradeta tenia molta coa amb gent que volia tastar galletes untades amb paté d'ametla. La coca dolça amb gust del fruit sec més típic de l'illa ha estat una altra de les delícies de la mostra. 

L'artesania també s'ha fet ressò del motiu de la fira: bijuteria amb la flor d'ametler presentada com a joia, o ceràmica amb estampats de les flors màgiques que fan el traspàs de l'hivern a la primavera. Tot plegat ha donat forma i sentit a una fira atractiva i molt ben encaminada en complir la seva primera dècada.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF