Fina Santiago: "La sentència de la Manada és un retrocés i una passa enrere"

La consellera de Serveis Socials considera negativa la resolució del judici contra els joves que violaren una dona

La consellera de Serveis Socials ha afirmat aquest dilluns que considera negativa la resolució del judici contra els joves que violaren una dona en el cas de la Manada i que no ajuda a l'hora de fer front a qualsevol acte de violència masclista.

Fa uns dies, el Consell de Mallorca va traslladar el seu suport i la seva solidaritat a la víctima de la Manada i a totes les víctimes de violència sexual, que aquests dies probablement han reviscut amb dolor la seva pròpia experiència i la seva frustració.

La consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, s'hi ha afegit amb unes declaracions. Ha assenyalat que "la sentència de la Manada és un retrocés" i que "he llegit la sentència i no entenc com una resolució que identifica clarament la víctima pugui assegurar que no ha estat una agressió sexual i tot quedi només com un abús. No es pot confondre agressió sexual amb abús sexual en una sentència penal. El sentit comú ens diu que el que va succeir en aquell espai tan petit és una agressió. Per tant, ens obliga a pensar que hi ha hagut un retrocés en la defensa de les dones.

"Per sort, de cada vegada són més les persones que es reconeixen com a víctimes i, en conseqüència, presenten la denúncia" ha afegit.

EDICIÓ PAPER 27/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF