Societat 29/05/2018

El Departament de Filologia catalana de la UIB critica la repressió policial i judicial a Espanya

En un manifest assenyala que "algunes persones s'han vist forçades a exiliar-se per no perdre la llibertat"

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears.

PalmaEl Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha criticat avui la "desmesurada actuació repressiva dels òrgans policials i judicials" a Espanya per qüestions de la llibertat d'expressió o d'actuació política.

En una reunió ordinària celebrada la setmana passada, el departament de la universitat va aprovar per unanimitat un manifest que ha fet públic aquest dimarts "sobre l'actual situació de restricció de drets polítics i d'expressió que afecta Espanya".

El document assenyala que l'actuació policial i judicial ha suposat per a diversos ciutadans la pèrdua de la llibertat, ja sigui amb la presó preventiva o mitjançant "una condemna de molts anys de presó, per qüestions que s'inclouen dins de la llibertat d'expressió o en la llibertat d'actuació política que en teoria empara la Constitució".

"Altres persones s'han vist forçades a exiliar-se, per no perdre la llibertat, i fora de l'Estat són reclamades, pels òrgans judicials espanyols, amb imputacions exagerades i sense fonament", afegeix el manifest.

El Departament de Filologia Catalana i Lingüística General ha expressat la seva preocupació "per aquesta ona repressiva". "Compromès en la formació de ciutadans crítics i documentats, manifesta la seva disconformitat amb aquestes actuacions judicials i demana que es detinguin o s'anul·lin, de manera que la llibertat d'expressió sigui garantida i els desacords de caràcter polític no siguin tractats com a fets delictius, sinó que siguin resolts per la via política de la negociació".

Filologia Catalana ha demanat, a més, a altres departaments de la UIB, i a la Universitat en conjunt, que es manifestin "en termes similars", per demostrar que la universitat "no és una institució que ignora els problemes actuals que afecten la gent, sinó que comparteix les mateixes preocupacions de la societat en general".

stats