Fernando Simón alaba la gestió de la pandèmia a les Balears

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CECAES) destaca com "s'ha integrat l'Atenció Primària" en la resposta al covid-19 a les Illes

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CECAES), Fernando Simón, va alabar en el programa de televisió Planeta Calleja –que es va gravar a Mallorca a mitjan setembre i es va emetre aquest divendres– la gestió que s'ha fet a les Balears de la pandèmia de covid-19, sobretot pel que fa a la integració dels recursos d'Atenció Primària per pal·liar la incidència de la malaltia.

"Les Balears han estat una de les comunitats que han integrat millor l'Atenció Primària en tot el procés de resposta", va comentar, a més d'indicar que, com a conseqüència, aquesta feina "ha fet que l'epidèmia a les Balears hagi estat d'un nivell inferior al de moltes altres parts d'Espanya".

En el programa es va poder veure Fernando Simón bussejant en aigües mallorquines i escalant amb els germans Iker i Eneko Pou a la vall de Bóquer, al Port de Pollença. Simón també va compartir taula amb Miquel Montoro. 

Durant les seves intervencions, Simón va reivindicar el paper clau de la salut pública. "Si tenim una salut de base suficientment bona perquè ens afectin de manera brutal moltes malalties, és gràcies a la salut pública", va subratllar. 

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF