Falten pediatres a l'Hospital de Manacor, segons el Sindicat Mèdic

Simebal qualifica la manca d'especialistes de "flagrant deficiència assistencial pediàtrica"

El Sindicat Mèdic de Balears denuncia una "flagrant deficiència assistencial pediàtrica " a l'Hospital de Manacor des de fa temps i reclama a l'IB-Salut que ho resolgui.

En un comunicat ha assenyalat que el fet de residir al Llevant "no ha d'anar en detriment de l'assistència rebuda i que les famílies de la zona de Manacor han de tenir garantida l'assistència pediàtrica amb el màxim de qualitat". Segons el Sindicat Mèdic, l'actual situació d'aquest servei a l'hospital "és molt precària" perquè hi manca un especialista per fer les guàrdies, que cobreixen dos professionals,  una en planta i paritoris i un altre a les urgències.

Aquest fet, segons el  Simebal , ha obligat el centre sanitari a demanar suport professional a Son Espases i a alguns centres d'Atenció Primària.

A més, el sindicat es fa  ressò  d'un cas succeït el 2 de novembre quan la direcció mèdica va donar instruccions als caps de guàrdia i de supervisió d'infermeria sobre com actuar el 5 de novembre, dia que no es va poder cobrir la guàrdia perquè no hi havia pediatres. Finalment, fou el mateix director mèdic (que no és especialista en pediatria) qui "informà i derivà els pacients a altres centres hospitalaris", explica el  Simebal .

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF