Publicitat
Publicitat

Facebook es prepara per oferir serveis financers

La xarxa social espera l'autorització del banc central irlandès per convertir-se en una institució de diner electrònic

Falten només unes setmanes perquè Facebook rebi el permís del regulador irlandès que ha de permetre a la companyia oferir serveis financers. Els usuaris podran acumular diners a través de la xarxa social i fer-los servir per realitzar pagaments i transaccions amb altres usuaris, segons informa el 'Financial Times'.

L'autorització del banc central irlandès perquè Facebook es converteixi en una institució de diners electrònics permetrà a la companyia emetre unitats de valor monetari acumulat. Aquests diners electrònics serien vàlids a tot Europa a través del mètode conegut com a "passaport europeu".

En aquest sentit, Facebook ha contemplat aliances amb almenys tres empreses londinenques –TransferWise, Azimo i Moli Technologies– que ofereixen serveis de transferència monetària internacional en línia o per telèfon. En el cas d'Azimo, Facebook li va oferir 10 milions de dòlars (7,2 milions d'euros) per reclutar un dels seus cofundadors com a director de desenvolupament de negoci.

A l'hora d'incrementar la presència als mercats emergents, Facebook planeja una incursió en el segment de les remeses a immigrants, que podrien utilitzar l'eina per a les transaccions.

L'autorització irlandesa suposarà per a Facebook un capital de 350.000 dòlars, així com la segregació de fons equivalents a la quantitat de diners emesa.


La red social se encuentra sólo a semanas de obtener el visto bueno del regulador irlandés para la prestación de un servicio que permitiría a los usuarios acumular dinero en Facebook y usarlo para realizar pagos y transacciones con otros usuarios, según fuentes involucradas en el proceso consultadas por el diario británico. La autorización del banco central irlandés para que se convierta en una institución de dinero electrónico permitiría a Facebook emitir unidades de valor monetario acumulado. Este dinero electrónico sería válido en toda Europa a través del procedimiento conocido como "pasaporte europeo". Facebook también ha considerado alianzas potenciales con al menos tres empresas londinenses que ofrecen servicios de transferencias monetarias internacionales vía online y a través de smartphones: TransferWise, Moni Technologies y Azimo. En el caso de Azimo, Facebook ofreció pagar a la compañía 10 millones de dólares (7,2 millones de euros) para reclutar a uno de sus cofundadores como director de desarrollo de negocio, según fuentes consultadas por Financial Times. Una incursión en el segmento de las remesas a inmigrantes es parte de los planes de Facebook para incrementar su presencia en los mercados emergentes. Tendencia en el sector Otras empresas de Internet, como las chinas Tencent y Alibaba, también quieren convertirse en plataformas de pagos a través de dispositivos móviles. Un campo en el que ya está actuando Google. Obtener la autorización irlandesa supondría para Facebook un capital de 350.000 dólares y segregar fondos equivalentes a la cantidad de dinero emitido. Facebook ya tiene autorización para realizar algunas modalidades de transferencias monetarias.

Facebook se prepara para prestar servicios financieros,Empresas de Telecomunicaciones, medios y tecnología. Expansión.com
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 16/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF