Publicitat
Publicitat

Facebook construeix un dron per portar Internet a àrees remotes

A més, la companyia nord-americana investiga com fer arribar la xarxa a través de tecnologia làser, satèl·lit i terrestre

Aquila és el nom d'un vehicle aeri no tripulat que ha desenvolupat Facebook, que s'alimenta amb energia solar i que pot volar durant un període de fins a 90 dies. Es tracta d'un projecte anomenat Internet.org a través del qual Facebook té l'objectiu de facilitar l'accés a la xarxa a països en desenvolupament.

"Des que vam llençar Internet.org, la nostra missió ha estat la de trobar maneres per facilitar la connectivitat a més e 4.000 milions de persones que encara no són a la xarxa", ha afirmat l'empresa en un comunicat.

 

 

 

A més de drons, Facebook treballa en el desenvolupament de satèl·lits, làsers i tecnologia terrestre. Els investigadors de Facebook afirmen que han descobert una manera d'utilitzar làsers per arribar a transmetre dades a una velocitat fins a deu vegades superior als estàndards actuals.

La construcció d' Aquila va començar durant un any i utilitza la tecnologia que va adquirir quan va comprar la companyia de drons britànica Ascenta, l'any 2014.

 

2018 anàlisi
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 14/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF