Expulsaran de les Balears un condemnat per agressió sexual i maltractament continuat a la seva parella

Quan hagi complert un terç de la pena de presó haurà de sortir de l'Arxipèlag

L'Audiència de Palma condemna a deu anys de presó pels delictes de maltractament habitual dins l'àmbit familiar, amenaces i agressió sexual continuada un home de nacionalitat marroquina que, a més, haurà d'abandonar la Comunitat quan hagi complert un terç de la seva condemna, el 12 de gener de 2020. La pena passa també per 21 anys d'allunyament de la víctima i 15 de llibertat vigilada.

El condemnat va conèixer la víctima a través d'una xarxa social i, després de veure's dues vegades a Segòvia, on ell residia, es va traslladar a Inca per conviure amb ella. Segons relata l'escrit de la fiscalia, la segona setmana varen començar les agressions verbals que varen empitjorar davant la negativa de casar-se amb ell i, així, poder regularitzar la seva situació administrativa.

De la mateixa manera, l'acusat va obligar la víctima a mantenir relacions sexuals de manera asídua, utilitzant la força quan s'hi negava. En una ocasió, la va forçar de tal manera que patí lesions a la zona clavicular, així com a la vulva i la zona perianal, que va tardar 15 dies a curar. Arran d'aquest episodi, la víctima va patir síndrome d'estrès posttraumàtic i va rebre tractament psicològic.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF