Experts de 24 països es reuneixen a Palma en un seminari sobre la protecció de la mar

S'hi tractarà la col·laboració entre zones protegides i el sector pesquer per recuperar els recursos marítims

Prop de 170 experts de 24 països estan reunits a Palma des d'aquest dimarts amb motiu del  Congrés Internacional MedPAN i d'un seminari per tractar el paper de les àrees marines protegides per assegurar un futur sostenible per als recursos marins i la pesca artesanal a la Mediterrània.

El conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, ha inaugurat la trobada i ha explicat que la seva conselleria va decidir a principi de legislatura girar els ulls cap a la mar a l'hora d'impulsar noves mesures de protecció de la natura.

MedPAN és la xarxa de directors d'àrees marina protegides i es reuneix durant tres dies en un seminari que servirà principalment per compartir experiències sobre aquest tipus de protecció. També s'analitzarà el funcionament d'un programa de l'UE que té com a objectiu identificar els elements claus de la pesca a petita escala i determinar-ne l'impacte econòmic, social i ecològic.

Per tractar aquests temes es realitzaran un total de 18 sessions, cada una de les quals s'iniciarà amb la presentació de dos o tres estudis de casos per il·lustrar el tema programat. Es parlarà, en alguns casos, de la col·laboració entre zones d'especial protecció i el sector pesquer per tal de protegir la biodiversitat de la zona i regenerar els ecosistemes i el recurs de la pesca.

En representació de les Illes Balears hi participen els responsables de la reserva marina dels Freus d'Eivissa, una de les onze àrees protegides presents a l'esdeveniment.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF