Una parella dels Estats Units que passava la quarantena a Menorca dona positiu en coronavirus

Els joves varen arribar a l'illa el passat 16 de juny

Una parella jove que va arribar a Menorca el passat 16 de juny ha donat positiu en coronavirus mentre feia la quarantena. Segons ha informat l''IB-Salut, es tracta de dues persones que residien des de fa anys als Estats Units i que per motius laborals varen tornar a l'illa durant el mes de juny.

Els dos joves passaven la quarantena en un pis que la família tenia a Menorca quan, aquest diumenge, i després de sis dies a l'illa, l'home va començar a tenir símptomes i es va posar en contacte amb el 061. Davant la simptomatologia de l'home, el servei de salut decidí activar les Unitats Volants d'Atenció al Coronavirus (UVAC) i es varen recollir mostres de tots dos, que varen resultar positives en covid-19. Pel que fa a la dona, es tracta d'un cas asimptomàtic.

L'IB-Salut ha remarcat que encara que varen arribar a l'illa sense símptomes la parella va decidir passar la quarantena i no ha sortit del pis, ni ha estat en contacte amb altres persones. A més, durant el trajecte a Menorca varen utilitzar mascaretes i varen passar una nit sols a la cabina del vaixell que els va transportar a l'illa des de Barcelona. Aquests són, actualment, els dos únics casos actius a Menorca de covid-19.

Pel que fa a les Illes Balears, segons ha informat e l Ministeri de Sanitat aquest dimecres només s'han registrat els dos casos de Menorca, per tant,  el nombre de casos acumulats des de l'inici de la pandèmia ascendeix a 2.189, enfront dels 2.187 que va notificar el dimarts la Conselleria de Salut.  A més, tampoc s'ha notificat cap defunció i la xifra es manté en 224, encara que la Conselleria balear de Salut va elevar aquesta xifra a 226 des de dilluns passat.

Sanitat xifra en 1.170 les persones que han requerit hospitalització per covid-19 des de l'inici de la pandèmia, les mateixes que aquest dimarts, i 169 han requerit ingrés a UCI.

Segons el Ministeri, els casos de contagi diagnosticats a Balears els últims 14 dies s'eleven a 50 i la darrera setmana, a 22.


EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF