Estaràs acusa el Govern d'Armengol de provocar la fugida de metges per l'exigència del català davant el Parlament Europeu

L'eurodiputada ha dit que la situació és tan absurda que avui Chopin no podria tocar a l'Orquestra Simfònica de Balears

L'eurodiputada del PP i vicepresidenta de la Comissió de Peticions, Rosa Estaràs, ha acusat aquest dimarts, davant el Parlament Europeu, el Govern de Francina Armengol de fer polítiques que “provoquen la fugida de metges i altres professionals per l'exigència del català i la manca de flexibilitat". La situació és tan absurda, ha manifestat, que "avui dia Chopin no podria tocar a l'Orquestra Simfònica de Balears".

Estaràs ha dit que està convençuda que els partits independentistes estan convertint la llengua en un instrument de guerra per “fracturar i no en un element d'enteniment que serveix per unir". Som partidària d'aplicar sempre el sentit comú i fer servir més el cap que el cor”, ha afegit.

A més, ha volgut posar en relleu la necessitat d'adaptar el sistema educatiu i lingüístic als nins amb necessitats especials i discapacitat. "És el sistema qui ha d'adaptar-se al nin, no a l'inrevés". La llengua, com qualsevol instrument educatiu, "ha de ser integradora i igualitària, per tots i per a tots", ha afirmat.

Així mateix, l'eurodiputada ha reiterat "la importància de la igualtat, la flexibilitat i el sentit comú per sobre de qualsevol context, interès i ideologia. La política serveix per unir i solucionar problemes, no per agreujar-los i utilitzar-los en benefici propi ".

Discriminació lingüística a Catalunya

L'eurodiputada del PP ha donat suport als peticionaris que han denunciat aquest dimarts la que qualifiquen com a “discriminació lingüística a Catalunya”, Ana Losada i Carlos Silva, que han reivindicat durant les seves intervencions que estan "davant una vulneració de l'article 38 de la Carta de Drets Fonamentals europea". Per la seva banda, Estaràs ha manifestat que "no volem ni treure ni donar més drets al castellà que al català, volem que tinguin els mateixos".

Durant la seva intervenció al Parlament Europeu i arran de la demanda dels peticionaris que han denunciat la discriminació lingüística a Catalunya, Estaràs ha defensat "el bilingüisme cordial, l'equilibri i la pluralitat davant els que volen fracturar la societat catalana". "És importantíssim que els governs de les comunitats autònomes que tenim el privilegi de tenir dos idiomes, els protegeixin i no els utilitzin com un instrument per trencar la convivència i imposar una identitat ideològica", ha sentenciat.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF