Els sindicats demanen que la revaloració de les pensions es faci a partir de 2019

UGT i CCOO commemoren el Dia internacional de les persones grans reivindicant que s'apliqui la revisió de l'IPC a les prestacions

Una cinquantena de pensionistes encapçalats pels sindicats UGT i CCOO s'han concentrat aquest dilluns davant la Delegació del govern per exigir una millora del sistema de pensions.

El secretari general d'UGT a les Illes Balears, Alejandro Texías, ha afirmat que continuaran mobilitzant-se fins que no surti publicat al BOE i que, per tant, es faci efectiu el preacord de la Comissió del Pacte de Toledo, el qual recomana que la pujada anual de les pensions sigui l'"IPC real". "De moment estam contents amb el preacord que hi ha, però fins que no el vegem al BOE no hi estarem del tot. És l'inici perquè tot vagi funcionant i es pugui recuperar, però fins que no vegem que es parla de factors de sostenibilitat i que puguem entre tots acordar i deixar plasmat que són viables les pensions d'aquest país, continuarem mobilitzant-nos".

CCOO, per la seva banda, ha exigit la derogació de la reforma de 2013 que inclou la reforma de la jubilació. "Vàrem saludar aquest acord amb el govern dins el marc del diàleg social que revalorarà les pensions en funció de l'IPC, però ara toquen els fets, ja està bé de promeses. I els fets són derogar la reforma de 2013 i CCOO i UGT es mobilitzaran fins que aquesta derogació sigui efectiva", ha assenyalat el secretari general a les Balears del sindicat, José Luis García, i ha afegit que "esperem que sigui a partir de 2019, per tant l'acord hauria de ser imminent".

MÉS ha estat l'única formació política que s'ha sumat a la concentració i entre els manifestants s'hi ha pogut veure la secretària de la mesa del Parlament i diputada, Joana Aina Campomar, la també diputada, Agustina Vilaret i dos consellers del Consell de Mallorca, Marta Jordà i Pere Fuster.

Campomar ha indicat que les pensions de les Illes Balears són les més baixes de tot l'Estat. "No és igual la mateixa pensió aquí que a una altra part de la península, ja que aquí tenim un dels nivells de vida més i, per tant, pateixen molt més els nostres pensionistes".

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF