Escrivá, sobre les baixes dels pares de nins confinats: "Necessitam un canvi normatiu"

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions diu que aquest tema s'abordarà amb els agents socials

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha obert la porta aquest divendres a Palma a treballar perquè, una vegada comenci el curs, els pares dels nins confinats  puguin estar de baixa. "Necessitam un canvi normatiu, però primer cal escoltar els agents socials. A principi de setmana hi haurà diàleg social per abordar aquest tema", ha indicat, just després de la reunió de la Comissió tripartita per tractar l'allargament dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO).

"Des del començament de la pandèmia, la incapacitat temporal es va estendre a totes les situacions en les quals un treballador havia de ser confinat, també per contacte estret", ha comentat Escrivá, qui també ha subratllat que, arran de l'obertura de les escoles, "està clar que, si un nin es contagia i ha d'anar a casa, al pare que hagi de quedar a casa se li ha d'estendre la incapacitat temporal". Segons el ministre, "el problema a dilucidar són els nins que han estat contactes estrets d'altres nins". Aquest és precisament el supòsit que requerirà un canvi normatiu.

D'altra banda, el president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha apuntat que, malgrat que aquest tema ha sortit en la mesa de diàleg social d'aquest divendres, "no era el moment" de tractar-lo. "Hem quedat per comentar-lo. El que volem és que ens contin les coses, perquè no pot ser que un ministre digui una cosa i un altre ministre en digui una altra", ha remarcat.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF