Publicitat
Publicitat

Escola Valenciana farà un tancament simbòlic en solidaritat amb les escoles que perden unitats en valencià

L'entitat ha demanat a la conselleria que suspengui l'ordre de l'arranjament escolar abans que el jutge resolgui el recurs contenciós administratiu

Membres d'Escola Valenciana participaran aquest dijous en un tancament simbòlic a la seu de l'entitat en solidaritat amb els centres que perden unitats en valencià per culpa de l'arranjament escolar per al curs 2014-2015 aprovat per la conselleria d'Educació. Una acció que també servirà per donar suport als pares i mares dels tres col·legis del País Valencià que continuen amb tancaments en protesta per la pèrdua d'unitats escolars als seus centres.

Així ho ha anunciat avui l'entitat a través d'un comunicat en què critica les darreres declaracions de la consellera d'Educació, María José Català, on assegurava que la llibertat d'elecció del programa lingüístic estarà garantit sempre que hi hagi suficients alumnes per formar grup i que l'arranjament escolar no s'ha realitzat per criteris lingüístics.

L'entitat es manté a l'espera del dictamen del TSJ valencià que resolgui el recurs que demana la suspensió cautelar de l'arranjament que afecta 130 escoles que podrien perdre unitats en valencià. Escola Valenciana ha anunciat que inclourà aquestes declaracions de la consellera en la vista oral del recurs contenciós administratiu al TSJ valencià.

"Les famílies que vulguin matricular en valencià tenen a la seva disposició l'assessorament d'Escola Valenciana; les que vulguin matricular en castellà, que s'adrecen a María José Català", ha expressat el president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno.

Escola Valenciana considera que les famílies no tenen lliure elecció del programa lingüístic, ja que no totes les escoles públiques ofereixen ensenyament en valencià. L'entitat demana a la consellera que especifiqui quants alumnes són suficients per formar un grup de valencià i recorda com només dos alumnes han estat suficients per modificar a meitat de curs una línia de valencià al CP Pare Català de València.

"Hi ha una política educativa orquestrada per atacar l'ensenyament públic i en valencià", assenyala Escola Valenciana, que posa l'exemple del col·legi Ciutat de Cremona d'Alaquàs, amb més de 20 famílies disposades a matricular els seus fills al centre i amb la decisió de la conselleria de tancar-lo.

L'entitat també denuncia que en els casos de centres amb doble línia en valencià i castellà, on el consell escolar ha hagut d'escollir quina havia d'eliminar, la conselleria ha forçat que sigui la de valencià, sense respectar la decisió del consell escolar.

Per protestar contra aquest "atac de la conselleria", des de l'entitat animen a tothom que defensi l'escola en valencià a participar divendres 11 d'abril en la Trobada de secundària i batxillerat de l'Alacantí, i el dissabte 12 d'abril, en la Trobada d'Escoles en Valencià de la Vall d'Albaida a Bèlgida, dos actes que l'entitat considera que són "dues expressions de defensa i dignificació de la nostra escola organitzades per la nostra entitat per al cap de setmana".

Un altre dels actes organitzats per a aquest cap de setmana en col·laboració amb el col·legi Ciutat de Cremona d'Alaquàs i la Plataforma per l'ensenyament públic són una marxa per l'escola pública i en valencià que comptarà amb quatre columnes que partiran de diversos punts de la ciutat de València per confluir totes juntes més tard davant del Palau de la Generalitat Valenciana. Les marxes començaran a les 17.30 hores i confluiran a la plaça Manises de València a les 18 hores.