Enxampen 129 conductors fent ús del mòbil en una setmana

En total, els agents de la Guàrdia Civil i la Policia Local han fet 177 controls a les carreteres i s'han aturat 7.251 vehicles, a més d'haver denunciat 227 conductors

La Guàrdia Civil i la Policia Local de 18 ajuntaments de les Balears han sancionat 129 conductors per usar el telèfon mòbil al volant durant una campanya de la Direcció General de Trànsit (DGT), que es va fer entre els dies 16 i 22 de setembre, segons ha informat Efe. L'ús del mòbil és la distracció més freqüent mentre es condueix, seguit de l'ús d'auriculars, d'acord amb la Delegació del govern espanyol.

En total, els agents han fet 177 controls a les carreteres i s'han aturat 7.251 vehicles, a més d'haver denunciat 227 conductors: 96 per usar el mòbil, 21 persones per dur auriculars, 2 per cercar objectes mentre conduïen, 2 per llegir al volant i 13 per altres distraccions. Els agents també han posat sancions no relacionades amb les distraccions al volant, com ara a 56 conductors que varen donar positiu en proves d'alcoholèmia, 9 per drogues i 28 per no fer ús del cinturó de seguretat.

La DGT ha recordat que cap trucada és més important que la nostra vida o la de la resta de persones, i ha afegit que "si en un avió desconnectam el mòbil, per què no feim el mateix quan conduïm un vehicle?". En aquesta campanya a les Illes hi han participat policies locals d'Alaior, Alcúdia, Artà, Calvià, Campos, es Castell, Formentera, Lloseta, Llucmajor, Montuïri, Palma, Pollença, Sant Antoni de Portmany, Santa Eulària des Riu, Santanyí, ses Salines, Sóller i Valldemossa.

  • Etiquetes

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF