Entren en vigor els canvis de circulació a la plaça del Mercat de Palma

L'Ajuntament de Palma explica que aquesta mesura és una aposta per la sostenibilitat, per recuperar espais per als vianants i pacificar el trànsit del centre

Aquest dilluns, dia 9 de desembre, entra en vigor la transformació de la plaça del Mercat de Palma, que vol guanyar espai per a vianants. Així, l'àrea de Mobilitat Sostenible ha senyalitzat uns canvis i es reordena el trànsit rodat del centre. D'una banda, es restringeix el pas al carrer de la Unió en sentit la Rambla per als vehicles en general i s'hi autoritza únicament el pas del transport públic i dels vehicles amb ACIRE carrers Sant Jaume, Mercat i Missió. Se senyalitza el carril bus ACIRE al carril de circulació del tram de Jaume III comprès entre el carrer Bonaire i la plaça Joan Carles I.

D'altra banda, s'han fet millores als espais de vianants del carrer de la Unió i s'ha adequat per a vianants el perímetre de la plaça del Mercat, on s'han eliminat les reserves d'estacionament que hi havia fins ara. Pel que fa a l'accés a l'aparcament de la plaça Major, se segrega de manera que l'entrada per la plaça d'en Coll serà només per a residents i abonats, i l'entrada per la Rambla serà per a accés general (vehicles de rotació, residents i abonats).

Els abonats de l'aparcament de la plaça Major no residents autoritzats als ACIRE de la Missió, Sant Jaume i plaça Major no estaran autoritzats a transitar pel carrer de la Unió i hauran d'entrar a l'aparcament des de la Rambla. Per acabar, es perllonga el carril bus ACIRE entre la Rambla i la costa de la Sang i se suprimeix l'horari diürn de l'aparcament d'aquest espai.

L'aparcament de la plaça Major

La Societat Municipal d'Aparcaments i Projectes, que gestiona l'aparcament de la plaça Major, ha habilitat 30 abonaments a l'aparcament de la plaça Major per un preu de 65 euros al mes per a aquelles persones que disposen de distintiu ACIRE plaça del Mercat o bé ACIRE Sant Jaume empadronats als següents carrers: Unió, Sastre Roig, Can Jaquatot, Can Pueyo, Hort del Sol, Can Campaner, Rosa, Can Serinyà, Caputxines, Palma, Can Armengol, Sagristia de Sant Jaume, plaça Weyler i carrer Riera.

L'Ajuntament de Palma explica en un comunicat que amb aquests canvis "es dona compliment a les mesures del  Pla de mobilitat urbana de Palma d'ampliació dels espais per a vianants i ampliació dels ACIRE". També argumenten que "és una aposta per la sostenibilitat, per recuperar espai per als vianants i per la pacificació del trànsit al centre de Palma i millorar la fluïdesa del transport col·lectiu de la ciutat".

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF