Ensenyat defensa l'autopista alhora que accedeix a un debat sobre el model viari

La Plataforma Antiautopistes ha rebut, a l'entrada de l'edifici i en senyal de protesta, el president del Consell i li ha demanat un debat públic a IB3

La Plataforma  Antiautopistes  ha rebut, en senyal de protesta, els "principals responsables de l'autopista Llucmajor-Campos", segons ha explicat, per demanar-los un debat públic a  IB3 , ja que "el projecte només es va modificar un 5% i no ha tornat a passar per exposició pública". Abans d'entrar, Miquel Ensenyat s'ha mostrat "disposat" a debatre sobre el model viari davant les reclamacions d'un dels membres de la plataforma, però no sobre l'autopista, perquè "és l'única solució".

Durant la conversa, el president del Consell ha declarat que no vol tenir "cap mort a l'esquena", en referència als accidents que hi ha hagut al tram.

Com que el Govern aprovarà aviat el nou pla director sectorial de mobilitat, Gaspar Alomar, membre del col·lectiu, ha dit que "veim una contradicció que el pla plantegi més transport públic i que afirmi textualment que les vies ràpides indueixen a més accidents i que la construcció de noves carreteres i ampliacions només resol el problema a curt termini, però que amb el temps promouen més transit". Aquest pla és vinculant per als consells insulars i els ajuntaments.

Els activistes han volgut expressar que si no es paralitza el projecte, "iniciarem  mobilitzacions  i demanarem  dimissions ".

EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF