Publicitat
Publicitat

Endesa va invertir més de 219 milions en seguretat i salut el 2013

La companyia assegura que en l'última dècada, gràcies a les inversions realitzades, ha aconseguit reduir de 14 a 0,42 els accidents per hora

Endesa ha invertit més de 219 milions d'euros en activitats de salut i seguretat durant el 2013, entre els quals hi ha formació i informació, vigilància sanitària o compra i gestió d'equips de protecció, entre d'altres. La companyia ha comunicat aquestes dades aquest dilluns amb motiu del Dia Mundial de la Seguretat i Salut Laboral.

El director de Prevenció i Riscos Laborals del grup Endesa a Espanya i Portugal, Segundo Caerio, ha destacat que la política de prevenció "forma part d'una filosofia" en la que està involucrada tant la direcció com la resta de la plantilla". Caerio ha afegit que des de que Endesa s'ha adherit a diferents projectes de seguretat, actualment té el Pla Safety vigent des del 2011, ha aconseguit reduir en l'última dècada "el número d'accidents per milió d'hores treballades, al passar de 14 a 0,42".

Endesa ha reduït en un 51,17% l'índex de freqüència d'accidents laborals i en un 2,45% l'índex de gravetat dels mateixos, mentre que ha aconseguit una reducció del 87,66& en el nombre total d'accidents de treball greus o mortals.

L'empresa, segons ha comunicat, va invertir gairebé 200 hores en formació i prevenció de riscos laborals. "S'han de tenir consideració tots els aspectes en seguretat i salut, i traslladar el llenguatge dels treballadors i als comandaments el que es tradueix en programes estratègics i grups de treball", ha puntualitzat Caerio.

En matèria de salut, Endesa entén aquest concepte "no només com una absència de la malaltia, sinó com un estat satisfactori de benestar físic i mental, tant per a les persones com a les seves famílies". Per aquest motiu la companyia realitza al llarg de l'any al voltant de 70.000 revisions mèdiques.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF