La presidenta d'Emaya assegura que no hi haurà tractes diferencials cap al sindicalista de MÉS

Neus Truyol ha dit que la seva militància dins el partit no impedirà el seu acomiadament ni serà un condicionant per tirar endavant la investigació

Edifici d'Emaya, a Palma. / ISAAC BUJ

La presidenta d'Emaya, Neus Truyol, ha negat tractes preferencials cap al sindicalista i membre del comitè d'empresa, José María García 'Josete', per ser militant del partit MÉS. Ho ha fet en resposta a les acusacions del portaveu de Ciutadans, Josep Lluís Bauzà, qui ha denunciat que Truyol du a terme "una cortina de fum" per tapar la vinculació d'un militant de MÉS amb la presumpta trama de falsificació de documents. Segons Bauzà, la presidenta d'Emaya va presentar aquest dimecres un seguit d'informacions "amb un desordre de xifres, en les quals parla de processos de selecció i de nombre de falsificacions, però no parla d'allò més important, i és que Emaya no pot acomiadar el dirigent sindical perquè és un membre de MÉS per Mallorca, el partit que controla l'empresa municipal".

"Si es comprova que Josete hi està implicat posaré en mans de la comissió de garanties aquest cas perquè l'expulsin del partit"

NEUS TRUYOL Presidenta d'Emaya

Truyol s'ha defensat i ha assegurat que des d'Emaya s'està investigant el cas de Josete amb la mateixa contundència que la resta d'expedients oberts. De fet, ha volgut deixar clar que si es confirmàs que aquest treballador tenia alguna implicació amb la falsificació d'aquests documents o que en tenia coneixement, es procedirà al seu acomiadament i "posarà en mans de la comissió de garanties aquest cas perquè l'expulsi del partit".

La presidenta d'Emaya tampoc no s'explica com s'han pogut filtrar unes converses de WhatsApp que publica aquest dijous el diari 'El Mundo', on sembla que García manté diferents converses amb un dels aspirants a treballar dins l'empresa i li suggereix no "cometre cap errada que generi dubtes".

Truyol ha explicat que José María García no tenia cap responsabilitat ni tracte directe amb el departament de recursos humans de l'empresa i que la seva tasca s'emmarcava en el departament de cicle de l'aigua on treballava com a jardiner.

Tres acomiadats i deu processos de contractació investigats per la trama de títols falsos d'Emaya

D'altra banda, Emaya ha informat que de moment descarta acomiadar més treballadors durant el mes de novembre pel cas de la presumpta trama de títols falsos. Ara per ara, només hi ha dos expedients oberts i pendents de resolució. Un és d'un treballador que va presentar un títol fals de català en un procés de contractació de l'any 2016. Aquest cas està ara en període d'al·legacions i es preveu que es resolgui la setmana que ve.

L'altre expedient és força diferent ja que afecta el treballador i membre del comitè d'empresa José María García, de qui Emaya sospita que podria haver estat una de les peces claus de la trama dins l'empresa.

Aquests dos expedients hauran de passar pel proper consell d'administració que es durà a terme dia 12 de desembre, és a dir que l'empresa no podria acomiadar aquests dos treballadors abans d'aquesta data i sense que s'hagin resolt els citats expedients.

Tot i que el cas és investigat per la Fiscalia i la Guàrdia Civil arran de les dues denúncies que es varen interposar, Emaya també investiga per la via laboral la possible responsabilitat de José María García dins la trama. De moment, el sindicalista de CCOO i militant de MES no ha volgut fer declaracions als mitjans.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF