El GOB demana a l'Autoritat Portuària que paralitzi les obres de Cala Corb al port de Maó

L'entitat ecologista acusa l'ens públic de falsejar les informacions sobre la solidesa geològica de la zona

El GOB Menorca ha sol·licitat aquest dimarts a l'Autoritat Portuària de Balears (APB) la paralització del projecte de construcció d'una passarel·la a Cala Corb, al port de Maó, i ha acusat l'ens públic de falsejar les informacions sobre la solidesa geològica de la zona.

El responsable de l'Ordenació Territorial del GOB a l'illa, Miquel Camps, ha assegurat a Efe que l'APB ha falsejat aquests documents per justificar un canvi en el model d'execució de la infraestructura. "Ens varen dir que les roques no tenien la resistència que tocava, però l'informe sobre la solidesa geològica constata tot el contrari", assenyala el GOB.

A més, l'organització ecologista ha afirmat que des que varen efectuar la denúncia el passat dia 13, les obres s'han paralitzat. "És evident que algú no està tranquil perquè es va aprovar un projecte i es va canviar sense autorització", han reivindicat.

Per això, el GOB ha exigit que es dugui a terme el projecte inicial i "es restitueixi la zona perquè es tracta d'un entorn que ha de preservar-se pels seus valors naturals".

El projecte aprovat inicialment preveia una zona de moll d'obra que presenta poca profunditat, i una passarel·la volada en què el fons oscil·la entre 10 i 13 metres. Sense autorització prèvia, es va detectar que s'estaven abocant grans quantitats de material d'obra.

L'APB va adjudicar a l'UTE COPCISA-OLIVES les obres dels pantalans per a embarcacions esportives a Cala Corb per un pressupost d'1,9 milions d'euros. L'actuació preveu la construcció d'una passarel·la per als vianants de 2,5 metres d'amplària i 400 metres de longitud que connectarà Cala Corb amb el moll d'en Pons al Castell. La nova passarel·la podrà acollir unes 67 embarcacions de petita eslora.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF