Eivissa duplica l'agricultura ecològica

Durant la darrera dècada el nombre de productors ha passat de 46 a 80

L'agricultura ecològica eivissenca s'ha duplicat en la darrera dècada. Segons les dades recollides per l'Observatori de Sostenibilitat d'IbizaPreservation, entre el 2008 i el 2018 el nombre de productors ecològics inscrits a Eivissa ha passat de 46 a 80. A més, l'entitat ha destacat que la xifra d'elaboradors ecològics també va augmentar significativament –de 8 a 37 en els darrers 10 anys.

Per contrapartida, les dades recollides per l'entitat eivissenca mostren que el sector primari continua tenint un paper residual a la societat pitiüsa i des de l'Observatori han remarcat la importància de "reforçar el consum del producte local per incrementar la producció del sector primari a les Pitiüses". Des de l'Observatori de Sostenibilitat d'IbizaPreservation insisteixen en la necessitat de prendre mesures d'acció específiques per a la recuperació, el manteniment i la consolidació de l'entorn agrari i la biodiversitat de l'illa, especialment pel que fa als cultius de secà afectats per l'abandonament del camp, com els de l'ametler i els del garrover.

L'informe del 2019 de l'Observatori de Sostenibilitat d'IbizaPreservation, en fase de recopilació de dades, se centra a estudiar el grau de compliment d'Eivissa referent als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides, en la qual la protecció de l'agricultura és una de les prioritats.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF