Educació tanca el primer trimestre amb 188 alumnes contagiats de covid-19 dins els centres

El conseller Martí March ha fet balanç dels primers mesos del curs i ha assegurat que "l'escola està donant seguretat amb fets i xifres"

Els centres educatius de les Balears tanquen el primer trimestre del curs 2020-2021, marcat per la pandèmia de coronavirus. Aquest dilluns, el conseller Martí March ha fet balanç d'aquests primers mesos i ha defensat que la seguretat de l'escola s'ha demostrat "amb fets i xifres". Ha remarcat que només 188 alumnes s'han contagiat de covid-19 dins les escoles i instituts, cosa que representa un 0,09% del total dels estudiants de les Balears.

Aquesta transmissió baixa, segons la Conselleria, ha estat possible gràcies que s'han aplicat de manera "rigorosa i efectiva" les mesures de prevenció sanitària. Els grups en quarantena també han estat proporcionalment baixos, i han representat un 6,04% del total d’alumnes de les Balears (11.554 alumnes). Quant als professors, la incidència d'infeccions als centres suposa l’1% del total de docents de les Illes. En total, s'han infectat 167 professors. 

Docents de Mallorca denuncien que hi ha infants en classes a menys de deu graus

Els nivells amb pics més alts de contagi al centre són Educació Infantil i Batxillerat. Cal recordar que en el primer cas els infants no duen mascareta (de 0 a 3 anys) i els estudiants de Batxillerat són "alumnes amb un nivell d’autonomia molt elevat, ja que s’apropen a la majoria d’edat i, per tant, tenen una vida extraescolar molt més activa". Educació també ha detectat un increment de casos després de ponts i festius, especialment entre alumnes d’ESO i de Batxillerat. 

El total de casos positius detectats als centres és de 3.146 infeccions. Per illes, Mallorca ha tingut 2.747 contagis; Menorca, 54; Eivissa, 338, i Formentera, 7. March ha posat èmfasi en la importància de mantenir les escoles com a espais segurs i ha demanat un esforç per part de tothom perquè "gener i febrer són mesos complicats per la pandèmia". 

Cal recordar que divendres es va reprendre l'activitat escolar després de les vacances de Nadal, encara que molts centres han començat directament aquest dilluns. L'entrada a les aules ha coincidit amb la baixada de temperatures i sindicats i docents s'han queixat que, per poder mantenir una bona ventilació, alguns infants estan fent classe a menys de deu graus centígrads. En aquest sentit, March ha demanat als centres que posin la calefacció tota l'estona que sigui possible i també dues hores abans de començar. 

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF