Educació suspèn les visites de Vox als centres educatius de les Illes

Ho ha anunciat després de la decisió del partit d'extrema dreta de no anar-hi si no era en horari lectiu 

Si aquest dijous dematí Vox anunciava que no aniria a visitar les escoles si no era en horari lectiu, ara és la Conselleria d'Educació qui ha suspès les visites de la formació als centres que ja estaven programades i que el partit d'extrema dreta va sol·licitar al Parlament. La primera visita que havia de fer el partit de Jorge Campos era aquest divendres a l'IES Can Peu Blanc de sa Pobla, però el grup parlamentari ha anunciat que no començaria les visites si no es podien fer durant les hores de classe i ha amenaçat la Conselleria d'anar als tribunals si no es complia aquest requisit.  

El primer centre que visitarà Vox llança un manifest contra "la presència del feixisme a les aules"

Davant aquesta situació, Educació ha assegurat en un comunicat que mantindrà la seva posició i "no modificarà les condicions establertes per a les visites". "Per tot això, s'ha decidit suspendre les visites programades als centres educatius i s'avisarà per vies oficials els centres afectats", ha explicat.  

En el mateix comunicat consideren "inacceptables els intents de determinades formacions polítiques de posar en dubte el bon funcionament dels centres educatius de les Balears i dels docents que hi fan feina". Per això, expliquen, es va elaborar una proposta de visites que garantia els "drets dels diputats autonòmics a accedir a dependències públiques i, a la vegada, el de l’alumnat a exercir el seu dret a l’educació lliure de qualsevol pressió externa". 

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF