Educació redacta l’esborrany de convocatòria d’oposicions docents de 2018

Entre les modificacions més destacades hi ha l’anonimat de la primera prova d’oposició i la possibilitat de fer servir aparells electrònics a l’exposició de la unitat didàctica

La Direcció General de Personal Docent ha enviat l’esborrany de la convocatòria d’oposicions docents per al 2018 als sindicats educatius. L’esborrany es tractarà a la mesa tècnica i a la mesa sectorial d’Educació amb l’objectiu d’incorporar-hi les aportacions dels sindicats. Es preveu que la convocatòria d’oposicions es pugui publicar a principis de març.

El document s’ha elaborat basant-se en l’experiència de les oposicions convocades l’any passat i amb la intenció de fer millores en el procés d’oposicions. Entre les novetats exposades a l’esborrany per part d’Educació hi destaquen l’anonimat de les dues parts de la primera prova de la fase del concurs. Aquestes dues proves es realitzaran el mateix dia, llevat d’aquelles especialitats que requereixin la demostració d’habilitats instrumentals o tècniques. En la segona prova, per a l’exposició didàctica es podran utilitzar aparells electrònics.

Una altra de les novetats és referent al canal de comunicació dels tribunals. Aquest serà a través de l’aplicació informàtica de Gestió d’Oposicions Docents. Mitjançant la pàgina web es podrà accedir a les llistes amb les qualificacions de les diferents proves.

Seguint la línia de la majoria de les comunitats autònomes, les reclamacions es podran fer tant al final de la fase d’oposició com al final de la fase de concurs o presentació de mèrits.

A més, s’hi inclouen les modificacions derivades dels canvis del Reial Decret del Ministeri:

  • Es modifiquen el nombre de temes que entren al sorteig, de manera que es passa de 2 a 3 per a les proves de 0 a 25 temes (pràcticament totes les de Primària), de 3 a 4 per a les proves de 26 a 50 temes i de 4 a 5 per a les de més de 51 temes (pràcticament totes les de Secundària)

  • Modificació de la ponderació. La fase d’oposició era de 2/3 i la de concurs d’1/3 mentre que ara serà de 60% d’oposició i 40% de concurs.

  • Es modifiquen els punts per experiència laboral prèvia a l’ensenyament públic, ja que es passa dels 5 als 7 punts amb un màxim de 10 anys treballats.

EDICIÓ PAPER 17/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF