Educació inclourà en el currículum del curs vinent el temari que no s’hagi pogut ensenyar pel confinament

El conseller Martí March no descarta reprendre les classes presencials enguany, però assegura que aquesta decisió depèn del Ministeri de Sanitat

"El curs 2020-2021 serà de reparació i s'hi hauran d'incloure molts aprenentatges que no s'han pogut fer", ha avançat aquest dijous el conseller d'Educació, Martí March, en roda de premsa després de la mesa sectorial. Ha explicat que la idea és no avançar temari aquest tercer trimestre "per no deixar fora ningú" i ha assegurat que la Conselleria ja està treballant en la modificació dels currículums del curs vinent perquè s'hi pugui incloure el temari que durant el confinament no es pugui fer.

A més, Educació està treballant en un programa de reforç educatiu per als alumnes que han tingut alguna dificultat especial durant la crisi sanitària provocada pel covid-19, ha assegurat March. Tanmateix, ha precisat que les característiques d'aquest pla dependran de la situació sanitària i també de "la situació dels doblers públics".

Els alumnes només repetiran curs en casos excepcionals

Quant a l'avaluació final, farà a partir dels resultats recollits abans de la suspensió de les activitats lectives presencials. March ha afirmat que els equips docents tindran en compte les desigualtats socials –accentuades en el confinament– i que més endavant concretaran més els paràmetres que s'han de seguir. Ha assenyalat com la Conselleria va anunciar ahir en un comunicat que la repetició de curs ha de ser una situació excepcional.

"Tenim dades objectives del primer i el segon trimestre, i en el tercer s'ha de reforçar el que ja s'ha après i els hàbits de treball", ha exposat. "No es pot baixar la nota, sinó incrementar-la", ha reblat. El conseller ha assegurat que no s'ha optat per un aprovat general "per mantenir la il·lusió de fer feina i també les rutines, que ara són molt importants".

Final de curs incert

March no descarta tornar a la presencialitat aquest curs, però al mateix temps assegura que aquesta decisió depèn de les autoritats sanitàries. Ha argumentat que en el cas de la UIB s'ha pogut resoldre que el curs s'acabarà telemàticament perquè es tracta d'estudiants adults i d'una institució amb eines digitals "bastant consolidades". Amb tot, el conseller ha volgut deixar clar que, sigui quan sigui que tornin les classes presencials, "no entrarem en la normalitat d'abans del coronavirus, sinó que tot serà molt progressiu i afectarà tots els centres educatius".

Cal recordar que es manté el calendari lectiu per a totes les etapes –menys per a segon de Batxillerat, que es podria allargar fins al 19 de juny–, però a l'estiu hi haurà activitats de reforç a més escoles. En aquest sentit, March ha insistit que aquest reforç dependrà de la situació de la crisi sanitària, ja que segurament encara s'haurà de garantir distanciament social.

Finalment, Martí March ha assegurat que els 3.000 cromebooks comprats per la Conselleria arribaran a les famílies que ho necessitin a final d'aquest mes, i que estan fent una anàlisi d'aquells alumnes amb qui encara no han pogut contactar.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF