Educació destina més d'un milió d'euros a incorporar doctors al sistema de ciència de les Illes

Es durà a terme durant el 2021 i es crearan una dotzena de llocs de treball 

El Consell de Govern aprova una convocatòria d'ajuts de la Direcció General de Política Universitària i Recerca per contractar personal investigador amb l'objectiu d'incorporar-lo al sistema de ciència i tecnologia de les Illes Balears.

Segons ha informat el Govern balear, els contractes tindran dos anys de durada i hi podran accedir totes les branques del coneixement. La incorporació dels doctors es durà a terme durant el 2021 a centres o unitats de recerca i desenvolupament tecnològic, públics o privats, ubicats a les Illes Balears. Per tant, segons les previsions de l'Executiu balear, durant l'any que ve es crearan una dotzena de llocs de treball per a doctors.

En aquest sentit, cal recordar que l'Arxipèlag lidera, des de fa dos anys, el creixement en personal investigador a tot l'estat espanyol. Es tracta, doncs, d'una convocatòria bàsica per promoure el talent a les Illes Balears i desenvolupar una economia del coneixement.

L'import global màxim dels ajuts, de caràcter pluriennal, és d'1.014.000 euros. Atès que aquesta subvenció s'imputa a més d'una partida pressupostària, l'assignació és vinculant per l'import total i no per a cada partida. La distribució de les anualitats és de 507.000 euros per al 2022 i de la mateixa quantitat per al 2023.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF