Educació contractarà 23 mestres especialistes per reforçar l'atenció als infants amb necessitats especials

Martí March ha anunciat una inversió total de 4,3 milions d'euros en programes per a la inclusió

El conseller d'Educació, Martí March, ha anunciat aquest divendres que invertirà un milió d'euros a contractar 23 mestres especialistes més -21 de Pedagogia Terapèutica i 2 d'Audició i Llenguatge- perquè reforcin l'atenció a la diversitat en 41 centres de les Illes al llarg del curs. D'aquests, 31 aniran destinats a Mallorca, 4 a Menorca i 6 a Eivissa.

Cal recordar que, per tal de rebaixar ràtios, molts centres educatius varen haver d'emprar mestres especialistes per fer de tutors, i les plantilles per atendre els nins i les nines amb necessitats diverses havien quedat molt tocades. Així ho va denunciar a l'inici de curs la plataforma FARSEB (Famílies afectades per les retallades de suport educatiu a les Balears) i va reclamar a la Conselleria que posassin solució a aquesta situació. March ha reconegut aquest fet, però també ha remarcat que la davallada de ràtios comporta "una major atenció a tot l'alumnat, i uns d'aquests són els al·lots amb dificultats".

Aquesta contractació forma part dels 4,3 milions d'euros que la Conselleria preveu invertir en línies d'actuació per fomentar la inclusió a les escoles i instituts. Ho farà amb fons propis i aportacions del programa PROA+ del Ministeri, que precisament estan pensants per donar un suport addicional a aquells centres que tenen uns indicadors més alts de pobresa educativa: retard educatiu, desconnexió a l'escola, índex d'absentisme, nivell socioeconòmic, etc.

Els infants amb necessitats especials, els més perjudicats del curs covid-19

D'una banda, enguany es reforçarà el Programa d'Acompanyament Escolar (PAE) i s'afegirà mig milió d'euros a l'1,3 que estava pressupostat. En total, es farà una inversió d'1,8 milions que arribaran a 254 centres. Per illes, tindran PAE 186 centres a Mallorca, 24 a Menorca, 40 a Eivissa i 4 a Formentera. L'objectiu del programa és reduir l'abandonament escolar i, segons la Conselleria, un 97% de les famílies i els professors asseguren que funciona amb èxit. A més, es preveu destinar 1 milió a contractar 25 professionals de l'àmbit social per donar suport també als alumnes amb alt risc d'abandonament escolar. Aquests se sumen als 25 educadors socials als instituts de les Illes.

Per últim, March ha explicat que 48 centres han rebut una línia de suport per aplicar els plans de contingència contra el coronavirus. Aquesta línia està dotada amb un pressupost de 500.000 euros i permet que cada centre rebi un màxim de 15.000 euros. Per illes, rebran l'ajut 34 centres de Mallorca, 5 de Menorca, 7 d'Eivissa i 2 de Formentera.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF