EUIB dona suport al referèndum sobre la monarquia que organitzen els alumnes de la UIB

Asseguren que la consulta és una demostració de la capacitat "crítica i transformadora" de les universitats

Des d'Esquerra Unida de les Illes Balears han mostrat el seu suport a l'alumnat de la Universitat de la UIB que està organitzant un referèndum, amb vista al pròxim febrer, en el qual es plantejarà la dicotomia "monarquia o república".

En un comunicat, la formació exposa que "no podem fer altra cosa que mostrar la nostra alegria pel fet que les estudiants iniciïn l'organització d'un referèndum d'aquestes característiques i demostrin, un cop més, la capacitat crítica i transformadora de les universitats".

Per altra banda, manifesten que oferiran als estudiants tota l'ajuda possible perquè puguin organitzar aquest acte democràtic. El coordinador d'EUIB, Juanjo Martínez, ha declarat que "estam contents que els estudiants posin en marxa una activitat tan democràtica com és decidir col·lectivament quin model d'Estat volen. Està clara quina és la nostra opinió sobre el model d'Estat, per a nosaltres és una simple decisió entre continuar sense democràcia o triar la democràcia com a projecte per avançar".

EDICIÓ PAPER 20/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF