La línia 3 de l'EMT arribarà al Pla de na Tesa

L'Ajuntament de Marratxí abonarà al de Palma 97.000 euros a l'any

Antoni Noguera i Joan Francesc Canyelles, batles de Palma i Marratxí, respectivament, han signat aquest dijous un conveni de col·laboració pel qual l'autobús de la línia 3 de l'EMT, que fins ara arribava a Son Bonet, perllongarà el seu recorregut cada sis freqüències fins al Pla de na Tesa, a Marratxí.

Segons ha informat l'agència Efe, en pagament per aquest servei, l'Ajuntament de Marratxí abonarà al de Palma 97.000 euros a l'any, una quantitat que el batle de Marratxí ha definit com "raonable". "Havíem consultat el preu d'aquest servei a una empresa privada i ens costava quatre vegades més", ha indicat Cabot, tinent de batle de Marratxí, en la roda de premsa.

La línia 3 de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Palma surt d'Illetes (Calvià) i recorre gran part del centre de la capital per acabar actualment al Pont d'Inca (Marratxí). Després de la signatura d'aquest contracte, en una de cada sis freqüències, tindrà tres parades més: la carretera vella d'Inca, Cas Capità i la darrera al Pla de na Tesa.

Antoni Noguera ha assegurat que amb aquest servei "molta gent que anava i venia amb cotxe particular a Palma, ara podrà fer-ho amb autobús". "En aquesta legislatura apostam pel transport públic i per la creació d'una xarxa metropolitana", ha remarcat.

L'extensió de la línia començarà a funcionar "a final d'aquest mes o a principi de desembre", segons ha indicat el regidor de Mobilitat de Cort, Joan Ferrer. "Estam pendents de l'aprovació per part del Consorci de Transports de Mallorca", ha precisat.

Per la seva banda, el batle de Marratxí, Joan Francesc Canyelles, ha agraït la bona disposició de l'Ajuntament de Palma per perllongar aquesta línia de transport i ha recordat que el municipi "esperava això des de fa 12 anys i per fi es farà realitat".

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF