Taxi a preu d'autobús per acudir al centre de salut

L'EMT posa en marxa aquest servei a demanda per als barris de Son Roca, Sant Agustí i Nou Llevant - la Soledat

L'Empresa Municipal de Transport de Palma ha posat en marxa un servei de bus a demanda que permetrà als veïns de Son Roca, Sant Agustí i Nou Llevant - la Soledat sol·licitar un taxi a preu d'autobús per acudir al seu centre de salut o a Son Espases, segons ha explicat aquest dijous el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma, Joan Ferrer.

Aquesta iniciativa s'ha posat en marxa per cobrir determinades necessitats específiques dels residents en aquests barris i que difícilment es poden solucionar amb un servei regular d'autobús sense crear ineficiències en les línies ja existents, segons ha explicat Ferrer.

En el cas de Son Roca aquest servei està destinat a cobrir la demanda de transport entre la barriada i Son Espases, l'hospital de referència de la zona. A Son Roca els usuaris podran adquirir els tiquets per a aquest servei a la mateixa associació de veïns i no hauran de desplaçar-se a les oficines de l' EMT com la resta dels usuaris.

A Sant Agustí, aquesta iniciativa està destinada només a usuaris amb targeta gran i targeta verda i l'objectiu és reforçar el servei després de la modificació de la línia 20, que va deixar desateses algunes zones de la barriada. També està pensat per poder acudir al centre de salut o a Son Espases.

A Nou Llevant i la Soledat, el bus a demanda està pensat només per al transport fins al centre de salut, ja que queda molt lluny de determinades zones de la barriada. Està disponible per a tota classe d'usuaris.

El servei s'ha de sol·licitar el dia abans si la sortida és a primera hora del matí o dues hores abans si és el mateix dia. Al taxi cal lliurar el tiquet adquirit prèviament i l'Ajuntament ja realitza la liquidació al taxista de la diferència de preu .

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF