Dos periodistes són "agredits" i "amenaçats" en la manifestació espanyolista de Palma

El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears ha denunciat el cas a les xarxes socials

El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB) ha denunciat a les xarxes socials que dos periodistes de mitjans balears han estat "agredits i amenaçats" mentre cobrien l a manifestació espanyolista convocada aquest dissabte al matí per Foro Baleares. "Condemnam aquests atacs i demanam als convocants que garanteixin el dret dels periodistes a treballar", ha expressat el SPIB en el comunicat. Per la seva banda, Foro Baleares ha condemnat els fets en una piulada i s'ha posat "a disposició dels periodistes agredits" per si volen emprendre mesures legals "contra els violents i ajudar a identificar-los".  

Un dels incidents ha ocorregut quan la concentració avançava des de Cort cap a la plaça d'Espanya, quan un manifestant ha demanat a diversos periodistes per quin diari treballaven. Un dels periodistes els ha respost i el manifestant li ha dit: "Se us veu el llautó", li ha agafat la llibreta amb què feia feina, la hi ha esguerrada i se l'han passada entre diversos manifestants. A més, li han advertit que anàs alerta amb el que havia anotat. Un altre periodista ha estat empès per un manifestant del mateix grup.

El fet ha generat uns instants de tensió i ha hagut d'intervenir-hi un agent de la policia per protegir els periodistes increpats. 

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF