Societat 14/08/2013

Dos tuits fan créixer a borsa Apple 16.500 milions (el que val Gas Natural)

El multimilionari Carl Icahn revela que té accions de la companyia i que ha parlat amb Tim Cook perquè hi hagi més dividend i les accions es disparen

Dani Sánchez Ugart
2 min
El forat negre  de l'evasió fiscal El millor sobre

BarcelonaNomés dos tuits del multimilionari Carl Icahn revelant que el seu fons d'inversió té un paquet d'accions important de la companyia tecnològica Apple i demanant més dividend van ser suficients per fer créixer el valor a la borsa de la companyia uns 22.000 milions de dòlars (16.500 milions d'euros).

El magnat va fer un primer tuit ahir a la tarda a la xarxa social: "Actualment tenim interessos grans a Apple. Creiem que la companyia està extremadament infravalorada. He parlat amb Tim Cook [conseller delegat d'Apple] avui".

En un segon tuit, Icahn va desvelar part de la seva conversa amb Cook: "He tingut una conversa agradable amb Tim Cook avui. Hem discutit sobre la meva opinió que calen més recompres d'accions ara. Tenim previst tornar a parlar en breu".

L'efecte d'aquests dos tuits, com es pot apreciar en aquesta imatge, va ser automàtic:

Dos tuits fan créixer a borsa Apple 16.500 milions (el que val Gas Natural)

En qüesió de minuts, les accions d'Apple valien 12 euros més: van passar de 475 dòlars a 487 dòlars en 20 minuts. És a dir, la capitalització borsària de la companyia es va disparar en un 2,5%, l'equivalent a 11.000 milions de dòlars. Al tancament de la sessió, les accions ja valien 14.000 milions i, ara mateix, cotitzen a més de 499 dòlars. Això vol dir que aquests dos tuis li han valgut a Apple, de moment, més de 22.000 milions de dòlars, una xifra que supera la capitalització borsària de companyies com Gas Natural.

Esperances d'augmentar el dividend

El motiu de l'eufòria dels inversors és que Icahn va pressionar Cook per fer més "recompres d'accions". És a dir, per donar més dividend als seus accionistes –tot i que la recompra o 'buyback' és un mecanisme lleugerament diferent del del dividend perquè comporta que l'accionista vengui una part dels seus títols–. Apple va donar dividend per primer cop l'any passat, perquè el seu anterior conseller delegat, Steve Jobs, mort a finals del 2011, era contrari a remunerar l'accionista.

El lament del magnat és que la companyia està "extremadament infravalorada", arran dels dubtes que ha generat la capacitat de l'empresa creadora de l'iPhone per seguir innovant, com té acostumat el mercat. Només els seus dos missatges a la xarxa social, però, ja han servit per donar part del valor que Icahn reclamava als títols de la companyia.

stats