Dos avions de Ryanair es varen aproximar de manera perillosa a 10.000 metres d'altitud

Una de les aeronaus implicades en l'incident volava entre Santiago i Palma

El passat dia 2 d'octubre un avió de Ryanair amb destinació a Palma va protagonitzar un incident quan va realitzar una aproximació perillosa a una  altra aeronau  de la mateixa companyia mentre sobrevolaven Pamplona, segons s'ha sabut aquest dilluns. En un informe del Ministeri de Foment s'especifica que les dues aeronaus  Boeing  737-800 varen patir una "pèrdua de separació" que les va situar a 4 quilòmetres de distància horitzontal i a uns 122 metres de separació vertical l'una de l'altra.

L'incident es va produir a 30  quilòmetres  a l'est de Pamplona. U n  dels avions connectava Palma amb Santiago de  Compostel·la , mentre que l'altre volava entre Sevilla i  Tolosa . Les dues aeronaus estaven sota el control de l'àrea de Madrid i volaven a uns 10.000 metres d'altitud.

Durant l'incident es varen activar els avisos de "resolució de conflicte" del sistema  anticol·lisió  en vol de les dues aeronaus, que varen ser executats per les tripulacions respectives. Cap dels dos avions va patir danys ni hi va haver cap ferit.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF