Docents i sindicats condemnen les crítiques al professor del CEIP Can Raspalls acusat de desprestigiar el castellà

Un centenar de persones es varen manifestar a Eivissa per donar suport al docent i demanar que no s'utilitzi l'educació com a arma política

L'Associació Professional de Docents d'Eivissa i sindicats d'ensenyament han mostrat el seu suport al professor del CEIP Can Raspalls acusat de desprestigiar el castellà després d'haver fet una classe disfressat. Prop d'un centenar de persones es varen manifestar per condemnar les crítiques que ha rebut aquest docent, les quals qualifiquen de "malintencionades i sense cap argumentació pedagògica. Prou d'utilitzar l'educació com a arma política desprestigiant la feina dels centres i dels docents", assenyalen.

Cal recordar que tot aquest enrenou va sorgir arran de la publicació en un mitjà de comunicació de la queixa d'un pare que acusava el docent de males pràctiques en l'ús de la llengua castellana. L'Associació de Docents considera que alguns polítics s'han sumat a aquesta campanya de desprestigi sense conèixer de primera mà altres opinions que facin veure quina és la realitat que es desenvolupa a aquella escola. "És una manera d'obtenir rèdit polític, a pesar del mal que fan al sistema educatiu i a la llengua pròpia d'Eivissa", exposen en el manifest.

Segons els docents, la pràctica denunciada consisteix en la utilització d'un 'alter ego' per part del docent com un "referent lingüístic" per "afavorir l'ús del castellà en aquesta àrea". A més, asseguren que també "és una pràctica quotidiana a les classes d'anglès quan el professorat ha de fer classes en llengua anglesa o en una altra llengua".

El comunicat remarca el fet que a l' AMIPA  del centre no havia arribat mai cap mena de queixa per la tasca d'aquest mestre i que el denunciant "mai s'havia posat en contacte amb nosaltres per fer arribar el seu malestar".

De la mateixa manera, exigeixen "responsabilitat als representants polítics i respecte pels professionals i per les famílies". El manifest conclou subratllant que "no permetrem que ens toqueu l'escola amb les falsedats i manipulacions, perquè nosaltres us respondrem com hem fet ara i sempre, amb arguments sòlids i contrastables".

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF