Diverxia demana a Maó pintar passos de vianants amb els colors de la bandera LGTBIQ+

Destaquen la importància d'aquestes accions per fer-se visibles

L’associació Diverxia Menorca ha sol·licitat a l’Ajuntament de Maó pintar amb els colors de la bandera de l'arc de sant Martí diferents passos de vianants de la ciutat que han quedat obsolets per a la circulació viària. Així ho ha confirmat aquest dimecres la presidenta de l’entitat que lluita pels drets del col·lectiu LGTBIQ, María Felicia Mansilla: “Som conscients que l’acció no és fàcil d’executar perquè en tot allò que envolta el trànsit rodat cal evitar distraccions per a aquells que condueixin els vehicles”.

Malgrat la complexitat, la iniciativa s’ha duit a terme a altres municipis de la geografia peninsular i l’associació confia poder fer-ho quan l’Ajuntament de Maó ho autoritzi. “Estam esperant”, diu Mansilla, que detalla el repte que suposa per a l’entitat fer una passa més pel que fa a la visualització del col·lectiu: “Havíem pensat que podríem pintar el pas situat al carrer de les Moreres, però en tenim d'altres a prop de l’estació d’autobusos i el Freginal”.  

D’altra banda, Mansilla ha reconegut que la crisi sanitària causada pel coronavirus “ho està frenant i limitant tot”, i recorda que el que es persegueix amb aquesta acció és “fer-nos visibles, que la societat sàpiga que som aquí per lluitar i reivindicar els nostres drets en una Menorca respectuosa amb el col·lectiu”. La pintada dels passos de vianants complementarà els bancs urbans que ja llueixen els colors de l’arc de sant Martí als municipis de Maó, Ferreries, Ciutadella, es Mercadal, Fornells i, pròximament, es Castell.

Diverxia té poc més de mig centenar d’associats, però fan una crida a augmentar el nombre de suports: “Cal que ens unim tots per fer més força i continuar avançant cap a la normalitat”, assenyala Mansilla.

Neix Diverxia Menorca, la primera associació que agrupa el col·lectiu de LGTBI+

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF