Actes d'homenatge a les 154 víctimes del vol JK5022 d'Spanair en el desè aniversari de l'accident

Aquest diumenge i dilluns es celebraran a Madrid i Gran Canària una sèrie d'ofrenes per recordar als que varen pedra la vida

L'Associació d'afectats del vol JK5022 d'Spanair ha organitzat per a aquest diumenge i per a dilluns una sèrie d'actes a Las Palmas de Gran Canària i a Madrid per commemorar el desè aniversari de l'accident d'avió, en el qual varen morir 154 persones.

Un avió d'Spanair que cobria la ruta Madrid-Gran Canària es va estavellar tot just alçar el vol a l'aeroport Adolfo Suárez-Madrid Barajas el 20 d'agost de 2008.

Per recordar les víctimes, l'associació ha organitzat una sèrie d'actes amb ofrenes florals, poemes i música a Madrid i a Las Palmas.

A la capital espanyola, els actes es duran a terme en tres escenaris: el parc Juan Carlos I, la terminal 2 de Barajas, on acudirà la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i el lloc de l'accident.

Encara que en un primer moment estava confirmada la presència del president del govern de Canàries, Fernando Clavijo, finalment no hi acudirà per motius familiars.

A Las Palmas, els actes de record tindran lloc en el monument a la platja Ojos de Garza de Telde, en el monument 'Luces en el vacío' de la platja de Las Canteras, a la plaça de la Memoria i a la catedral de Las Palmas, on se celebrarà una missa.

EDICIÓ PAPER 10/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF